Considerations To Know About Google Analytics Nedir

Wiki Article

google analytics nedir

Yine, isminden de anlaşılacağı gibi bu rapor kullanıcıların coğrafi konumları ve kullandıkları dillerle ilgili veri sağlıyor. Davranış

gov was furnishing usage of enrollees' personal knowledge to non-public businesses that specialised in marketing, mentioning Google Analytics precisely.[64] On top of that, in 2022, international locations which include Austria, France, and Italy have prohibited the company which lets webmaster applications monitor and analyze their website traffic. The federal government stated in its choices that data are collected through cookies and transmitted to the United States could likely be witnessed by 3rd events and the government which could breach GDPR as consumers are certainly not ensured thanks approach for redress.[65]

Bunu bilmek istemez miydiniz? İşte bu rapor, sitenizin nerede ve nasıl keşfedildiğine dair veriler içerir. Örneğin; Fb’taki bir linki mi tıklamışlar? Ya da, direkt web-site advertisementını yazarak mı giriş yapmışlar? Özellikle yeni bir “landing website page” projesi oluşturduysanız, ya da sosyal medya paylaşımlarınızın performansını gerçek zamanlı olarak incelemek istiyorsanız, bakmanız gereken yer burasıdır!

Google Analytics ile, AdWords hesabınızı tek bir yerden izleyebilir ve yönetebilirsiniz. Her bir Google Analytics Nedir reklamın aldığı tıklama sayısı, her bir kampanyanın maliyeti, tıklama başı maliyet ve daha fazlası gibi şeyleri görebileceksiniz.

Google Analytics tarafından Internet sitelerine sağlanılan o kadar çok fayda var ki! Hepsinden burada bahsetmek mümkün değil. Sadece 3 en önemli özelliğinden bahsederek analitik aracının neden kullanılması gerektiğini de cevaplamış olacağız.

Google'ın diğer araçlarıyla olan uyumlu çalışması sayesinde Google Analytics, YouTube gibi platformlardan da veri toplayarak daha kapsamlı bir analiz sunar.

Kullanıcılar – Seçilen tarih aralığında en az bir oturumu olan kullanıcılar. Hem yeni hem de geri dönen kullanıcıları içerir.

World wide web sitesi sahipleri kendi hedeflerini belirler ve yeni bir müşteri adayı veya iş sunumundan bir haber bülteni kaydına kadar her şey olabilir.

Hedef tamamlamalarınızı anlamak, herhangi bir pazarlama kampanyası hakkında anlaşılması gereken en önemli şeylerden biridir.

Kullanıcıların sitelerde hangi alanlarda daha fazla vakit geçirdiği ve web-site içerisindeki hareketleri incelenebilir.

Google Analytics kullanmaya başlamak için öncelikle bir Google hesabınızın bulunması gerekiyor. Google hesabınızla aşağıdaki faydalı linkler bölümünde linkini vereceğimiz Google Analytics sayfasında oturum açtıktan sonra sayfanın sol altında bulunan Gentlemenüden hesap oluşturma sekmesine tıklayarak, hesabı oluşturmak gerekiyor.

Internet sitenize yüklemeniz gereken bir JavaScript kodu veren Analytics verileri analiz Google Analytics Nedir etmek için de sizing bir arayüz sağlar.

Dolayısıyla Google Ads gibi pazarlama araçlarıyla oluşturacağınız reklam kampanyalarında hedefleyeceğiniz anahtar kelimeler daha isabetli olacak, bu da satışlarınızı artıracaktır.

Bu rapor sekmesi dimensions şu konularda veri gösterir: Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar sizinle aynı saat diliminde mi bulunuyorlar? Nerede yaşıyorlar? Hangi dili kullanıyorlar? Şu an, sitenizdeki hangi sayfayı inceliyorlar? Bu sayfada ne kadar vakit harcamışlar? Vb. Trafik Kaynakları İnsanlar Net sitenize nasıl ulaşmışlar?

Report this wiki page